Proslavljen dan škole "Treći kragujevački bataljon" - iKragujevac


Vesti

Uz učenike, nastavnike, roditelje i brojne goste, programom učenika mlađih razreda i dodelom nagrada i priznanja najboljim ekipama i pojedincima na turniru u košaci OŠ „Treći kragujevački bataljon'' proslavilla je svoj dan.

Sa radom je počela daleke 1963. godine kao Deveta osnovna škola. Prvi direktor je bio čuveni pedagog dr Žika Marković, koji je ostavio značajnog traga u razvoju ove ustanove. Projektovana je tako da može primiti po tri odeljenja od prvog do osmog razreda.
Učenici koji pohađaju školu dolaze sa područja četiri najstarijih kragujevačkih naselja - Palilula, Bagremar, Centralna radionica i Stara zvezda. Naselja su se vremenom širila, tako da se znatno povećao broj učenika i škola danas ima 31 odeljenje.

Direktor škole Slobodan Živanović, pozdravljajući na svečanosti okupljene roditelje, prijatelje i goste imao je razloga i da se pohvali rezultatima koje ostvaruje ova obrazovna ustanova.

- I u ovim teškim uslovima, iza nas je jedna uspešna godina, kako u obrazovnim tako i vannastavnim aktivnostima. Broj učenika se u poslednje tri godine kreće uzlaznom linijom. Naši učenici redovno učestvuju na takmičenjima znanja i sportskim aktivnostima. U ovoj godini više od 100 učenika učestvovalo je na opštinskim, a 38 na okružnim takmičenjima. Na osnovu plasmana, tri učenika naše škole izborili su plasman za republičko takmičenje. Ostvarili smo i zapažene rezultate u sportskim aktivnostima, a upravo je završen drugi turnir u basketu, koji smo oragnizovali povodom Dana škole. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da ćemo u narednoj godini da obeležimo jubilej, 50 godina postojanja i rada naše škole. Pripremićemo i monografiju o razvoju i ostvarenim rezultatima naših učenika – rekao Živanović.

Po oceni Ministarstva prosvete i obrazovanja i Zavoda za vrednovanje znanja i vaspitanja, ova škola zauzima značajno mesto u Srbiji, kako u obrazovnim, tako i vannastavnim aktivnostima.
Na svečanosti povodom obeležavanja Dana škole 22. decembra, u prisustvu učenika, njihovih roditelja i gostiju, izveden je prigodan program učenika nižih razreda. Uručeni su pehari i diplome najuspešnijim timovima i pojedincima na turniru u basketu „tri na tri“, na kojem je učestvovalo šest ekipa. Prvo mesto osvojila je OŠ „Jovan Popović“, drugo OŠ „Treći kragujevački bataljon“, a treće OŠ „Stanislav Sremčević“. Nagrada za najboljeg igrača i strelca turnira uručena je Mihailu Jovičiću, iz pobedničke ekipe.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu