"Slagala sam da sam trudna da me ne bi ubio, imao je dve bombe": Devojka o otmici i osumnjičenom Urošu - iKragujevac


Vesti
U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu dva sata je svedočila devojka koja je bila u taksiju u trenutku otmice za koju je osumnjičen Uroš B. (21). Ona je rekla da je uspela da slaže otmičara da je trudna. Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca taksitu i devojku u njemu oteo je 5. maja kod Malog Požarevca sat i po nakon ponoći.


Pre toga ubio je 8 ljudi i ranio 14.

Kako je rečeno za "Telegraf.rs", da slaže otmičara za trudnoću odlučila je kada je videla dve bombe u njegovim rukama.

- Devojka je rekla da je dva sata trajala vožnja do Uba. Da je Uroš prvo bio jako nervozan, ali da je posle popustio. Prema njenim rečima jednu bombu je držao u ruci, a drugu u torbici- objašnjava naš izvor.

Kako je "Telegraf.rs" već pisao, Uroš je kod Malog Požarevca zaustavio taksistu. Tada je uz pretnju dve bombe naredio da ga vozi do Vinjišta kod Kragujevca. Tamo mu se nalazio ujak kod koga se skrivao nakon zločina. U kolima je bila i devojka. Uroš je seo na prednje sedište, a u ruci je imao bombu., a drugu u torbici. Tada se obratio taksisti da će je, navodno, aktivirati, ako ne bude vozio gde mu je rekao.

Inače, reč je o iskusnom taksisti koji je tokom vožnje pričao sa Urošem. Oni su odvezli devojku do Uba, pa nastavili put ka Vinjištu.

Osumnjičeni za masakr kakav Srbija ne pamti 4. maja iza automatske puške i pištolja u selima Dubona i Malo Orašje usmrtio je 8 osoba, a ranio 14.

Zločin je priznao i rekao da je "hteo da zaplaši meštane". Trenutno se nalazi na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu uhapsila i njegovog oca R.B. kao i ujaka G.G. Oni se nalaze u pritvoru i za svu trojicu vodi se isti postupak.

Urošu se na teret stavljaju četiri krivična dela- teško ubistvo, oružje, otmica i korišćenje tuđeg vozila.

Među žrtvama nalazilo se i dete od 15 godina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu