Besplatni preventivni pregledi u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

 

Na inicijativu Ministarstva zdravlja ovog i narednog vikenda (7.8. i 8.8. i  14. i 15.8. 2021. godine) biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Specijalističkoj konsultativnoj službi i Službi za zdravstvenu zaštitu žena, u periodu od 8 do 14 časova.


Sa ili bez zdravstvenog osiguranja građani će moći da se podvrgnu specijalističkim preventivnim  pregledima, ginekološkiim pregledima i laboratorijskoj dijagnostici, kao i rendgen dijagnostici. 

Ministarstvo zdravlja je u septembru 2017. godine pokrenulo akciju preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama na teritoriji cele Srbije u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

Dom zdravlja Kragujevac organizovao je za sve sugrađane bez zdravstvenog osiguranja da bez zakazivanja ovog i narednog vikenda obave specijalističke preglede od 8 do 14 časova.

Specijalistički preventivni pregledi, laboratorija i rendgen dijagnostika rade se u Specijalističkoj konsultativnoj službi dok se ginekološki pregled i pregled dojki obavljaju u centralnom objektu Službe za zdravstvenu zaštitu žena.

Ministarsto zdravlja i Dom zdravlja Kragujevac pozivaju sve građane na teritoriji opštine Kragujevac da obave preventivne preglede i time zaštite svoje zdravlje, spreče nastanak bolesti ili teških komplikacija. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu