Koriste zabranu kretanja i asfaltiraju put i most - iKragujevac


Vesti

Preko stotinu radnika sa 30 mašina preduzeća "Autoput Srbija" Beograd i Preduzeća za puteve "Kragujevac" angažovano je koristeći zabranu kretanja.

Oni rade da završe rekonstrukciju i asfaltiranje deonice regionalnog puta Markovac - Svilajnac i mosta na Velikoj Moravi.

"Koristimo zabranu kretanja tokom ovog vikenda da završimo polovinu planiranog asfaltiranja deonice duge jedan i po kilometar", izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Pored ove deonice, i most na Velikoj Moravi, koji se nalazi na samom ulazu u Svilajnac, dobiće novi asfalt, objasnio je Milanović, koji je danas obišao radove.

"Ovog vikenda je na ovim radovima angažovano preko 100 radnika i oko 30 mašina, kako bi sve išlo po planu i kako bi narednog vikenda mogao da bude uređen završni sloj asfalta", rekao je Milanović.

On je istakao da je vrednost radova koji se sada izvode, 50.000.000 dinara.

Reč je o deonici koja Svilajnac i Despotovac, kod Markovca, povezuje sa "Koridorom 10" i medunarodnim putem Beograd - Preševo.

Kompletna rekonstrukcija deonice Svilajnac - Markovac, duga šest kilometara, počela je krajem prošle godine, ali je napravljena pauza zbog vanrednih mera uzrokovanih pandemijom korona virusa, a sada je nastavljena.

(B92)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu