100 miliona dinara za adaptaciju 10 kragujevačkih škola pred početak školske godine - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je, rebalansom budžeta, opredelio sredstva za neophodno tekuće održavanje i adaptaciju školskog prostora pred početak još jedne školske godine.

U deset kragujevačkih škola uloženo je oko 100 miliona dinara za neophodne sanacije.

U zavisnosti od obima rekonstrukcije, radovi bi trebalo da budu završeni do 1. septembra.

Pored investicije na objektima, grad je obezbedio i besplatne udžbenike za sve učenike prvog razreda.

Dok kragujevački učenici koriste preostale dane letnjeg raspusta, škole se uveliko pripremaju za organizovanje nastave u školskoj 2019- 20. godini.

Većina direktora i osoblja škola koristi period leta za neophodne sanacije.

Potrebe su različite. U pojedinim školskim objektima potrebna je zamena krovne površine, u nekim zamena podnih,krečenje, popravke na fasadama, instalacijama,ili zamena stolarije.

Zajednički sastanak direktora sa predstavnicima grada je održan, jer će lokalna samouprava izdvojiti novac za neophodne radove.

Konačna vrednost znaće se posle sprovedenih nabavki, ali je izvesno da će 1. septembar deset kragujevačkih škola dočekati u boljim uslovima.

Grad je za 1.610 učenika prvog razred upisanih na teritoriji Kragujevca, obezbedio čitanku, bukvar, udžbenik za matematiku, strani jezik i prirodu i društvo, kao i prateće radne sveske, odnosno radne listove.

U protekle dve i po godine grad Kragujevac je u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola investirao preko 5 miliona evra.

Gradska uprava za investicije u prošloj godini uradila je kompletnu projektno tehničku dokumentaciju za potpunu rekonstrukciju 14 školskih objekata i dve predškolske ustanove.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu