Više od 300 izlagača na Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Sve je spremno za predstojeći međunarodni Šumadijski sajam poljoprivrede koji će na Gradskom sajmištu biti održan od 5. do 8. septembra.

Ove godine planirano je da sajamsku halu i plato ispred zgrade Sajmišta ispuni više od 300 izlagača.

Šumadijski sajam poljoprivrede, šesnaesti po redu, je jedna od četiri najveće sajamske manifestacije u zemlji, koja je, osim tradicionalnog Novosadskog sajma poljoprivrede, najveća agrarna smotra na Balkanu.

I ove godine tokom tri sajamska dana planirano je niz predavanja, tribina, zabavnih sadržaja i izložbi.

Plato ispred sajamske hale površine četiri hiljade kvadrata biće potpuno ispunjen, jer je planirano da na ovom prostoru bude izložena i poljoprivredna mehanizacija.

Na tom mestu, u saradnji sa brojnim udruženjima i odgajivačima, biće organizovane izložbe životinja, među kojima i tradicionalne izložbe krava simentalske rase, svinja, ovaca, koza i sitnih životinja.

Unutrašnjost hale površine od 1600 kvadrata ispuniće izlagači voća, povrća i domaće radinosti.

Domaćinstva koja se bave proizvodnjom zimnice izložiće svoje proizvode. Biće tu i pčelari sa svojom ponudom, ali i vinarije i destilerije Šumadije.

Međunarodni sajam poljoprivrede i ove godine biće u znaku bogate sajamske ponude. Osim domaćih izlagača, posetiocima će se predstaviti i izlagači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Ove godine novina je saradnja sa gradovima i opštinama u Srbiji koje će predstaviti znamenitosti i poljoprivredne potencijale svog kraja.

Ugovor o saradnji je već potpisan sa gradovima Čačak i Kraljevo i većinom lokalnih samouprava Šumadijskog upravnog okruga.

U sajamskoj hali biće organizovane tribine, predavanja i edukativni sadržaji iz oblasti poljoprivrede.

Posetioce sajma koji tradicionalno u velikom broju posećuju ovu manifestaciju očekuje niz zabavnih sadržaja. Organizatori su se potrudili da svaki sajamski dan bude u znaku dobre zabave.

Turisti koji posete Kragujevac, ali i domaći gosti, moći će da uživaju u gastronomskoj ponudi uz tradicionalne domaće specijalitete Šumadije kao i bogatom muzičkom programu.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu