Najlepše ostrvo za 2019. godinu nalazi se u Grčkoj, a srpski turisti će tek saznati za njega - iKragujevac


Vesti

Magazin "Travel and Leisure" objavio je listu najboljih ostrva u Evropi i na prvom mestu se našlo, pogađate, baš jedno grčko.

Najlepše ostrvo u Evropi za 2019. godinu je kikladsko ostrvo Milos , a još tri grčka ostrva našla su se u prvih 15 - Krit na drugom mestu, Paros na 4., a Santorini na 5. mestu.

"Travel and Leisure" piše da Grčka u ovoj kategoriji dominira, a da je Milos mnogo više od lokaliteta na kom je pronađena Miloska Venera.

- Belo-plave kućice, ali i jedinstvene bele stene koje krase ostrvo dovoljan su razlog da ga posetite - navodi se u magazinu.

Uske plaže smeštene između belih litica i tirkiznog mora skrivaju krevete za sunčanje, šarene suncobrane i osvežavajuće koktele. Glavni grad je Plaka, koji postoji još iz srednjeg veka, odakle se pružaju veličanstveni pogledi.

Postoji oko sedamdest pet plaža na ostrvu. Hivadolimni plaža je najduža, dok su plaže na severu koje morate obići: Sarakiniko, Papafragas, Kapros, Pachena, Alogomantra, Konstantinos, Mitakas, Mantrakia, Firopotamos, Nerodafni, Lakida, Plathiena, Fourkovouni, Areti, Pollonia, Gourado i Filakopi.

Grcima će i zvanično biti uručena nagrada za najlepše ostrvo na dodeli u Njujorku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu