Delegacija kineskog Instituta WANLI posetila Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je danas bio domaćin desetočlanoj delegaciji iz Kine koju je predvodio Zhao Yue generalni sekretar Instituta WANLI iz Pekinga. Sastanku koji je organizovan u Gradskoj upravi, pored Ivice Momčilovića zamenika gradonačelnika, prisustvovali su Miljan Bjeletić član Gradskog veća za kulturu, Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja i Bojan Pavlović direktor Gradske turističke organizacije.

Kragujevac je grad koji neguje prijateljske odnose sa brojnim gradovima u zemlji i svetu, rekao je pored ostalog Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika i podsetio da Kragujevac već ima grad pobratim u Kini, a to je Sian. Prošle nedelje bili smo domaćini i delegaciji umetničko – kulturnih poslenika kineskog grada Sudžoua i na taj način širimo međunarodnu saradnju sa Kinom na obostrano zadovoljstvo.

Institut WANLI ima za cilj promovisanje saradnje između kineskih kompanija i kompanija u inostranstvu. U delegaciji su bili i predstavnici kompanija koje se bave logistikom, proizvodnjom medicinskih sredstava, predstavnici železničkog sektora, kao i članovi tima čiji je zadatak da promovišu kulturnu saradnju i razvoj turizma. Na današnjem sastanku razgovaralo se o uspostavljanju saradnje u više sektora, a učesnici su se složili da je najrealnije započeti saradnju u oblasti kulture i turizma, odnosno promocijom turističkih potencijala grada Kragujevca, a u nekoj sledećoj fazi i u oblasti logistike.

Gosti iz Kine, nakon sastanka, posetili su Muzej Stara livnica, zgradu Stare skupštine i Muzej “21. oktobar”.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu