Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije Štefen Hudolin u poseti Kragujevcu i Svilajncu - iKragujevac


Vesti

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU), Štefen Hudolin posetiće 27. juna 2019. godine projekte koje Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO finansira u Svilajncu i Kragujevcu a koji treba da doprinesu razvoju poslovne i lokalne infrastrukture odnosno unapređenju konkurentnosti lokalne privrede i kvaliteta života ljudi.

Štefen Hudollin će prvo zajedno sa predsednikom opštine Svilajnac, Predragom Milanovićem u 10:50 časova obići radove na unapređenju infrastrukture u Novoj zoni privređivanja koji treba da doprinesu se unapređenju uslova poslovanja, a zatim u 11:15 časova radove na renoviranju Doma kulture u najvećem selu u opštini, Kušiljevu. Evropska unija podržava realizaciju ova dva projekta sa 350.000 evra.

U Kragujevcu će šef II sektora operacija Delegacije EU, nakon sastanka sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, u 14:30 obići radove na rekonstrukciji otvorenih terena u Velikom parku, vrednosti oko 175.000 evra, koji će omogućiti bolje uslove za bavljenje sportom i rekreativne aktivnosti za brojne sportiste i sportistkinje, stanovništvo, đake osnovnih i srednjih škola.

Štefen Hudolin će u Kragujevcu u 15 časova obići i staru industrijsku zonu gde uz podršku Evropske unije od 633.000 evra počinje izgradnja komunalne infrastrukture i saobraćajnica koje treba da povežu stare i nove lokacije u industrijskoj zoni sa auto-putem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu