ELEKTRONSKA NAPLATA U JAVNOM GRADSKOM PREVOZU: Putnici zadovoljni - iKragujevac


Vesti

Od juče je u Kragujevcu u javnom gradskom prevozu: počela je elektronska naplata usluge.

Stare plastificirane legitimacije zamenile su elektronske kartice. Prvi putnici već su ih upotrebili, i uspešno očitali. Zadovoljni su jer, kažu, više ne moraju da se snalaze za sitninu, a i samo otkucavanje je brzo i praktično.

Svi autobusi u gradu, opremljeni su validatorima, štampačem i vozačkim računarom. Uveden je jednotarifni sistem, pa je ceo grad u jednoj zoni.

"Ovom tehnologijom omogućavamo i vozačima i putnicima najsavremeniji, brz, efikasan i jednostavan sistem - da ne bi ljudi imali strah od neke nove tehnologije", rekao je Dušan Obradović, direktor Gradske agencije za saobraćaj.

U Kragujevcu gradski prevoz koristi oko 60.000 ljudi. Zamena starih kartica izazvala je velike gužve, pa je za penzionere i učenike, koji imaju besplatne karte, rok produžen za sedam dana.

Gordana Veljić, iz Gradske agencije za saobraćaj, naglašava da je zamenjeno osamdeset odsto kartica već postojećih korisnika i nekih novih korisnika:

"Posle praznika, moći će da se vrši dopuna na preko 80 prodajnih mesta širom grada."

Novi sistem, doneo je i nove cene. Vožnja uz upotrebu elektronske kartice, košta 7o, a kupovina karte kod vozača 150 dinara. Uvedene su i vremenske karte, a vožnja autobusom može da se plaća i bankarskim karticama.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu