Svetski dan zdravlja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Institut za javno zdravlje Kragujevac obaveštava da se i ove kao i ranijih godina 7-og. aprila obeležava Svetski dan zdravlja pod sloganom: "Primarna zdravstvena zaštita - osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom", kao jednog od najznačajnijih datuma iz Kalendara javnog zdravlja. Cilj obeležavanja ovog dana je ukazivanje na značaj pružanja dovoljno informacija stanovništvu o zdravlju, kao i o potrebnim uslugama, kako bi na odgovarajući način vodili računa o svom zdravlju i zdravlju svojih porodica.

Zdravstvena zaštita obuhvata sprovođenje mera za očuvanje i unapređenje zdravlja građana, sprečevanje, suzbijanje i rano otrkrivanje bolesti, povreda i drugih poremećaja zdravlja i blagovremeno i efikasno lečenje i rehabilitaciju. Zdravstveni radnici imaju ključnu ulogu u edukaciji pacijenata o tome kako da brinu o svom zdravlju, obzirom da poznaju kulturu, običaje i način života u zajednici u kojoj rade, što ih čini nezamenljivim u hitnim i vandrednim situacijama.

Svetski dan zdravlja je i ove godine prilika da podsetimo stanovništvo na značaj zdravih stilova života i prevenciju faktora rizika za nastanak najčešćih poremećaja zdravlja .

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja Institut za javno zdravlje Kragujevac planira održavanje velikog broja zdravstveno-promotivnih aktivnosti u lokalnoj zajednici tokom čitavog meseca aprila o čemu ćete biti u narednom periodu obavešteni.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu