Grad Kragujevac obezbedio novac za putovanje gimnazijalaca u Hjuston - iKragujevac


Vesti

Kragujevčki gimnazijalci članovi PKGanga Anja Mijailović, Marta Špica, Ivan Grego, Dunja Mihajlović, Milica Todorović, Milutin Milojković i Mihailo Šundović i četiri profesora, putuju za Hjuston na takmičenje First Lego Lige koje se održava od 17. do 20. aprila.

Novac koji im je nedostajao za putovanje u Hjuston u iznosu od 720 hiljada dinara obezbedio je grad Kragujevac.

Prva kragujevačka gimnazija i njeni učenici ponovo su nas oduševili i sa njihovim plasmanom na svetsko prvenstvo FLL koje će biti održano u Hjustonu služe na ponos čitavom gradu, kazala je Gordana Marković, načelnica Gradske uprave za vanprivredne delatnosti. Kao i do sada Grad Kragujevac je uvek izlazio u susret školama koje su uložile poseban napor da se spreme za takmičenja tako da smo obezbedili sva nedostajuća sredstva za odlazak cele ekipe.

Dobili smo danas zahtev Prve kragujevačke gimnazije i grad Kragujevac preneće Gimnaziji još 720 000 dinara koliko im nedostaje u ovom trenutku da bi pokrili sve troškove za odlazak u Hjuston, rekla je Marković i dodala da je grad Kragujevac finansirao i troškove putovanja ekipe PKGanga na evropsko takmičenje u Sloveniju gde su od četiri srpske ekipe bili najbolji i plasirali se za svetsko takmičenje.

Deo sredstva u iznosu od 4000 evra obezbedila je Vlada Republike Srbije, a zahvalnost dugujemo, istakla je Marković i svim učenicima i profesorima koji su se angažovali i organizovali koncerte, izložbe i slične aktivnosti kako bi prikupili dovoljno sredstava da svi učenici mogu da odu na ovo prestižno takmičenje.

Inače grad Kragujevac snosiće i deo troškova putovanja učenika Srednje medicinske škole iz Kragujevca Nikole Vulovića u Hong Kong, koji će predstavljati Republiku Srbiju na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu