Postavljeno prvo Inkluzivno igralište u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Prvo Inkluzivno igralište postavljeno je u Pešačkoj zoni u Kragujevcu. Njegova površina iznosi oko 100 metara kvadratnih.

Inicijator ovog projekta je grupa građana pod nazivom “Pomoć za Teodoru“.

Novac za igralište, koje je namenjeno najviše deci sa posebnim potrebama, prikupljen je od mnogobrojnih kompanija, Prirodno matematičkog fakulteta, lokalne samouprave, dok je radove, bez naknade, izvodilo Javno-komunalno preduzeća „Šumadija“.

Vrednost Inkluzivnog igrališta je preko milion dinara.

Inicijativu za izgradnju prvog Inkluzivnog igrališta u Kragujevcu pokrenula je grupa građana pod nazivom „Pomoć za Teodoru“, sa ciljem da mališani sa posebnim potrebama imaju svoj prostor u gradu, kako bi se igrala sa ostalom decom.

Ljudi dobre volje, sa teritorije Kragujevca, veliki broj kompanija i lokalna samouprava, svojim novčanim učešćem, dorineli su izgradnji i opremanju Inkluzivnog igrališta, koje je napravljeno po standardima i pravilima koje propisuje Zakon.

Javno komunalno preduzeće Šumadija je izvodilo radove, bez naknade.

Na igralištu su postavljene gumena podloga, vrteška, ljuljaške, klackalica i stolica za ljuljanje, namenjena deci sa posebnim potrebama.

Imajući u vidu da je dosta novca uloženo za opremanje Inkluzivnog igrališta, grupa građana pod nazivom „Pomoć za Teodoru“ apeluje na sugrađane da se potrude da ga čuvaju, ne lome i ne ruše, kako bi što duže trajalo i koristilo našoj deci.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu