Priprema podataka zvaničnih naziva ulica u Kragujevcu u završnoj fazi - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na sednci održanoj 5. februara utvrdilo je predlog odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima na teritoriji grada Kragujevca i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Odluka se odnosi na ulice koje imaju nazive koji nisu ozvaničeni, ali na terenu egzistiraju i u Adresnom registru se nalaze kao nezvanični nazivi.

U toku je realizaciji projekta ”Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji” koji uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije. Projekat podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaka ulica dobije naziv, a svaki objekat kućni broj, odnosno da se zvanična baza Adresnog registra u potpunosti ažurira i da je, nakon toga, preuzmu i koriste sve državne institucije.

U tom smislu, gradu Kragujevcu su dostavljeni Elaborati uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda, za sva naseljena mesta na teritoriji grada Kragujevca, u kojima su naznačene ulice, delovi ulica i trgovi za koje je potrebno odrediti nazive.

Predloge za određivanje naziva ulica po imenima znamenitih ličnosti, po značajnim istorijskim, političkim, geografskim, etnološkim i drugim obeležjima, koja će doprineti identifikaciji određene sredine, nadležnom skupštinskom Odboru dostavili su saveti građana mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu