KRAGUJEVAC: Pokrenuto nacionalno takmičenje za najbolju studentsku ideju - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - U okviru projekta Erazmus plus programa, koji realizuje Univerzitet u Kragujevcu, a finansira Evropska unija, pokrenuto je nacionalno takmičenje za najbolju studentsku ideju.

Predviđeno je sedam lokalnih takmičenja, a studente očekuju vredne novčane nagrade, putovanja i promocija pobedničke ideje. Konkurs je otvoren do 28. februara.

Studenti osnovnih, master i doktorskih studija, koji žele da unaprede svoje preduzetničke veštine, mogu konkurisati za nacionalno takmičenje za najbolju studentsku ideju.

Pravo učešća imaju studenti državnih univerziteta u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Novom Pazaru, kao i privatnog Metropoliten univerziteta u Beogradu i Nišu i studenti Visoke tehničke škole u Zrenjaninu.

Svoje ideje i timove od dva do četiri člana studenti mogu prijaviti do kraja februara.

Timovi, koji budu prošli prvu fazu selekcije, imaće priliku da obukama, u saradnji sa Biznis inovacionim centrom u Kragujevcu, detaljno razrade svoje ideje i pripreme ih za prezentaciju pred žirijem u maju.

Finalno takmičenje će biti održano u junu u Naučno tehnološkom parku Beograd.

Pobednike lokalnih i nacionalnog takmičenja očekuju vredne novčane nagrade, ali i studijske posete partnerskim institucijama u Austriji, Engleskoj, Portugaliji, Sloveniji i Italiji.

Studenti će takođe imati mentorsku pomoć u razvoju poslovnog modela i promociji svoje ideje.

 

Izvor: RTK

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu