TUGA U KRAGUJEVCU: SAHRANJEN OTAC TROJE MALIŠANA KOJI JE POGINUO U BEČU: Pao na radnom mestu, pa ostao na mestu mrtav - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom naselju Male Pčelice sahranjen je Vladan Despotović (33) koji je pre desetak dana izgubio život na radom mestu u Austriji. Vladan je poginuo posle pada sa metar i po visine. Vladan je radio u jednom stanu u austrijskoj prestonici. Od siline udarca preminuo je na mestu. Sahrani je prisistvovalo nekoliko stotina meštana, rodbina i Draganovi najbliži a ovakva tragedije se ne pamti u ovom naselju.

 

Dalibor Despotović, brat nastradalog Vladana, rekao je za Kurir da se tragedija kobnog dana u austrijskoj prestonici dogodila oko 16 časova.

"Mala skela bila je postavljena u stanu na oko metar i po visine. Vladan je sa kolegama radio rigips na plafonu i u jednom trenutku je nezgodno pao i udario glavom u pod. Moj brat je od siline udarca na mestu ostao mrtav", rekao je kroz suze potreseni Dalibor.

 

Prema njegovim rečima, za Vladanovu smrt prva je saznala njegova tašta, koja je tužnu i bolnu vest prenela Micanu Despotoviću, stricu i kumu nastradalog Kragujevčanina.


"Tašta je živela i radila u Austriji, a za tragediju je saznala tri sata nakon što se dogodila, oko 19 časova. Jadna žena nije imala srca i snage da nas pozove i saopšti nam užasnu vest, pa je kontaktirala s policijom u Kragujevcu i tražila Vladanovog strica i kuma Micana, koji je tamo zaposlen. Skrhan od bola, Mican je otišao svojoj kući, pokupio porodicu i došao kod nas. Tada su nam preneli šta se Vladanu dogodilo, izjavili nam saučešće, a potom smo svi briznuli u plač", priča Dalibor.

Kako kaže, njegov brat je u Austriju išao kako bi zaradio novac da prehrani porodicu i troje maloletne dece.


"S vremena na vreme je putovao i radio. Izdržavao je bolesne i nezaposlene roditelje, ali i suprugu Danku i njihovo troje dece. Mališani imaju četiri, osam i deset godina. Ovo je strašna tragedija... Zla sudbina i ništa više. Ostalo nam je samo da tugujemo za Vladanom, koji nas je zauvek napustio", jedva je izustio brat tragično nastradalog Despotovića.

On dodaje da je najteži momenat usledio kada je deci saopštio da su ostala bez oca.


"Školski psiholog je predložio da deci kažemo istinu, što sam i uradio. Uhvatio sam ih za ruke, zagrlio i rekao im da je njihov tata otišao na nebo. Njihovu reakciju teško je objasniti rečima", grcao je u suzama Dalibor Despotović.

 

Komšije: Bio je sjajan momak


Komšije porodice Despotović za poginulog Vladana imaju samo reči hvale.
"Bio je sjajan momak i svakome je hteo da pomogne. Ne pamtimo da se s bilo kim posvađao. Igrao je fudbal u lokalnom klubu Seljak iz Malih Pčelica", priča meštanin ovog naselja.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu