Objavljen Javni poziv za dostavljanje predloga za Đurđevdansku nagradu - iKragujevac


Vesti

U skladu sa Odlukom o priznanjima grada Kragujevca, Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja doneo je odluku o objavljivanju Javnog poziva za dostavaljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Kragujevcu u oblastima: privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera i drugim oblastima značajnim za Grad.

Od institucija i građana očekujemo da predlože zaslužne kandidate, pojedince, ustanove ili institucije sa pravnim sedištem na teritoriji grada Kragujevca za delo za koje smatraju da je značajno i vredno Đurđevdanske nagrade kao jednog od najviših proiznanja koje dodeljuje grad.

Prethodne godine imali smo veliki broj predloženih kandidata, tako da je Komisija imala jako težak ali lep zadatak da u okviru značajnih dela odabere najvrednija, kao i pojedince koji su ta deli izneli, kazao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

Nagradu može dobiti fizičko ili pravno lice koje ima prebivalište, odnosno sedište na teritoriji grada Kragujevca i uručuje se u obliku Diplome i novčane nagrade, pojedincu ili grupi za zajedničko delo, za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu 01. januar 2018. godine – 31. decembar 2018. godine.

Predlozi kandidata za dodelu Đurđevdanske nagrade dostavljaju se najkasnije do 1. marta 2019. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu