U KRAGUJEVCU RADIJATORI TOPLI: Snabdevanje toplotnom i električnom energijom uredno - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - U ledenim danima kada je temperatura vazduha bila u dvocifrenom minusu, Kragujevčani su imali redovnu isporuku toplotne i električne energije.

Kvarova i havarija nije bilo, navode u Energetici. Dežurne ekipe Elektrošumadije su u stalnoj pripravnosti, a dispečerske službe rade 24 sata, pa građani mogu da prijave eventualne kvarove na instalacijama.

U kragujevačkom Prihvatilištu je do sada smešteno desetak sugrađana koji su u ledenim danima imali redovne obroke i boravili u toplim prostorijama, uz medicinski nadzor.

Trenutno u Prihvatilištu za odrasla i stara lica koje radi u okviru Gerontološkog centra boravi osmoro beskućnika. Oni dobijaju tri topla obroka, i pod stalnim su medicinskim nadzorom.

Tokom ledenih dana Centar za socijalni rad intezivirao je saradnju sa zdravstvenim ustanovama i službama socijalne zatite, a nadležni svakodnevno apeluju da građani u svakom trenutku mogu da prijave beskućnike iz svoje sredine.

Posebnu pažnju trebalo bi da obrate članovi saveta mesnih zajednica na seoskom području kako bi se stariji i bolesni ljudi i porodice sa decom adekvatno zbrinuli.

U „Energetici“ kažu da je snabdevanje toplotnom energijom redovno, energenata ima u dovoljnim količinama, a šest gradskih toplana rade punom parom. Na zalihama je 18 hiljada tona uglja, mazuta ima dovoljno, i to 800 tona.

Niske temperature koje traju nekoliko dana nisu uslovile kvarove i havarije toplovoda, a ukoliko dođe do bilo kakvog zastoja u isporuci toplotne energije, dispečerske službe danonoćno dežuraju.

Ukoliko se temperatura vazduha spusti 10 stepeni ispod nule radijatori će, tvrde, biti topli 24 sata.

Kako saznajemo, elektroenergetski sistem pouzdano funkcioniše na teritoriji koju pokriva Elektrodistribucija Kragujevac. Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je potpuno stabilno.

Sprovode se redovne aktivnosti na zameni brojila, što iziskuje isključenje manjeg broja potrošača u kratkom vremenskom intervalu.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu