Kragujevac će najviše ulagati u putnu infrastrukturu u 2019. godini - iKragujevac


Vesti

U 2019. godini Kragujevac će najviše ulagati u putnu infrastrukturu. Predviđena su sredstva od 500 miliona dinara iz budžeta za održavanje postojeće putne infrastrukture i još 7,5 miliona evra za izgradnju novih saobraćajnica iz sredstava evropske banke za obnovu i razvoj.

Javno komunalna preduzeća u Kragujevcu finansijski su stabilna. Završena je njihova organizaciona konsolidacija kako bi efikasnije obavljala svoju osnovnu delatnost i razvijala se.

Komunalna privreda ulazi u godinu u kojoj će se raditi na razvoju i investicijama, tvrdi Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj. Ulagaće se u komunalnu infrastrukturu, osnovna sredstva i opremu.

Prema Maksimovićevim rečima, u ovoj godini lokalna samouprava najviše će ulagati u putnu odnosno komunalnu infrastrukturu. Za te namene biće izdvojeno milijardu i 200 miliona dinara.

Za održavanje postojeće putne infrastrukture predviđeno je 500 miliona dinara iz gradskog budžeta i još 7,5 miliona evra od evropske banke za obnovu i razvoj za izgradnju novih saobraćajnica.

Ove godine radiće se na razvoju komunalne infrastrukture i usluga, a samim tim i na poboljšanju kvaliteta života u gradu.

Funkcionisanje gradskog javnog prevoza je značajno poboljšano i deci školskog uzrasta omogućen je besplatan prevoz.

Govoreći o cenama komunalnih usluga, resorni član Gradskog veća je naglasio da su se, konsolidacijom javno komunalnih preduzeća, stekli uslovi za njihovu analizu.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu