Stanovi za mlade naučnike u Kragujevcu, jedan od prioriteta u 2019. - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Jedan od prioriteta Univerziteta u Kragujevcu ove godine biće dodela stanova mladim istraživačima Univerziteta preko Fondacije za rešavanje stambenih potreba nastavnom, naučno istraživačkom i umetničkom kadru.

Završetkom konkursa za dodelu stanova mladim istraživačima Univerziteta, preko Fondacije za rešavanje stambenih potreba, 95 mladih koliko je konkurisalo dobiće stanove.

U ovoj godini, Univerzitet u Kragujevcu započeće gradnju Naučno tehnološkog parka, a u planu je i završetak izgradnje Centra izvrsnosti.

Nastavna delatnost je primarni zadatak na Univerzitetu, pa će se zato dosta raditi na osnivanju interdisciplinarnih studijskih programa master i doktorskog nivoa.

Jedan od prioriteta Univerziteta u Kragujevcu biće i jačanje saradnje sa Srpskom akademijom nauka i osnivanje ogranka SANU u Kragujevcu.

Kragujevački Univerzitet ima 3 akademika i trudiće se, prema rečima rektora Nenada Filipovića, da što više profesora i saradnika konkurišu za dopisne članove SANU kako bi podigli nivo i kvalitet razvoja nauka u Kragujevcu.

U ovoj godini radiće se intenzivnije sa privredom u okruženju i na dobijanju međunarodnih istraživačkih projekata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu