KRAGUJEVČANI LOMILI ČESNICU: Pored dukata izvukli još jedan dar (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Povodom velikog praznika Božića u Kragujevcu je na Trgu kod Krsta danas u podne lomljena česnica. Posle zajedničke molitve okupljenih građana, dece i sveštenika Šumadijske eparhije, svi su dobili po parče česnice koja je u prečniku imala 1,2 metara, dar pekare "Jevtić".

U kolaču koji u srpskoj tradiciji, kao obredni hleb predstavlja neizostavni deo božićnog doručka, zlatnik sa motivom rođenja Hristovog pronašao je Veljko Savić, trinaestogodišnji učenik specijalnog matematičkog odeljenja Prve kragujevačke gimnazije. Pored njega, "zlatno srce", takođe dar "Zlatare Vitošević", pronašao je radnik Vitomir Ratković (52).

 Srećan sam jer sam došao da sa roditeljima i drugarima vidim ovaj svečani događaj. Dobio sam kao i svi svoje parče česnice, i kada sam ga prelomio da stavim zalogaj u usta, video sam zlatnik, priča uzbuđeno Veljko Savić.

cesnica3.jpgRadnik Vitomir Ratković je, nakon što je pronašao zlatno srce, svima poželeo sretan praznik, i poručio da je srce simbol ljubavi, što je i najvažnija poruka koju šalje Božić.

cesnica2.jpgPored česnice, okupljenima je, da bi se zagrejali na debelom minusu, osoblje hotela "Kragujevac" služilo besplatno kuvano vino i vruću rakiju.

cesnica4.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu