Ove godine imaćemo 12 neradnih dana, a države u svetu praznuju duplo: Evo ko u regionu odmara više od nas (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Slatko padne predah, ali da li ga zapravo imamo mnogo manje nego što nam se čini?

Mini praznični odmori, obeležavanje važnih verskih i državnih datuma, tako lepo mogu da nam padnu i za predah od posla ili duže uživanje sa porodicom. Ove godine imaćemo 12 neradnih dana.

Deluje da smo sa ovim brojem i proslavom krsne slave privilegovani, ali nismo ni bilizu vrha top-liste naroda koji se od obaveza ne odmaraju samo vikendom. Štaviše, bliže smo dnu.

1546526617328-praznici-830x0.jpg

Svetski šampioni imaju duplo više dana od nas, prema podacima World Atlas: Kambodža je uvela neverovatnih 28 dana, a Šri Lanka sa 25.

U Sjedinjenim Američkim Državama praznuju dva dana manje nego u Srbiji, odnosno deset dana godišnje.

Prema podacima portala "Euro news" u Evropskoj uniji "neradišama" je nabolje na Kipru sa 17 dodatnik slobodnih dana, a najmanje je u Španiji sa 8, Međutim, i ovde brojke variraju o odnosu na to da li padaju na dane u nedelji ili vikend.

Što se tiče regiona, ponovo smo u sredini. U Hrvatskoj će u 2019. godini imati 11 neradnih dana, mada je 13 državnih praznika, a Crna Gora redovno prednjači sa 15 neradnih dana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu