Na teritoriji Kragujevca putevi čisti i prohodni - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Ekipe Javno-komunalnog preduzeća „Šumadija“ obišle su lokacije u gradu, ali i prigradska naselja i u ranim jutarnjim satima posule solju visinske tačke, nadvožnjake i mostove.

Prema rečima zaposlenih, bilo je tanke poledice pogotovo u prigradskim naseljima, ali je trenutno stanje na putevima stabilno, pa građani koji u prazničnim danima putuju nemaju razloga za brigu.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju padavine i niske temperature, pa su putevi pod budnim okom nadležnih.

Agregata ima u dovoljnim količinama, a ekipe dežuraju 24 sata.

Devet vozila JKP „Šumadija“ obilazi grad i prigrad. Solju i rizlom posute su visinske tačke na rubnim delovima grada: Baljkovac, deo naselja Vinogradi, Bresnica, Teferič, dvomostovlje u centru grada, nadvožnjak kod spomenika Jovana Ristića, most kod Zvezde, ka Erdeču. Prema rečima nadležnih, stanje na putevima je stabilno.

Meteorolozi za naredni period najavljuju ledene dane. Ukoliko se živa u termometru bude spustila nekoliko stepeni ispod nule, spremno je 19 tona natrijum hlorida, tečnog agregata.

Na zalihama je i 1000 tona soli i oko 1.200 tona rizle.

Agregata ima u dovoljnim količinama, a ukoliko bude poledice na svim većim raskrsnicama u kontejnerima ima dovoljno soli. Ovaj agregat je svakog trenutka dostupan građanima.

Vozači Javno-komunalnog preduzeća „Šumadija“ obilaze teren, a prema njihovim rečima, u ranim jutarnjim satima bilo je poledice koja je odmah sanirana.

Inače, zaposleni u ovom gradskom komunalnom preduzeću održavaju 650 kilometara puteva u gradu u prigradu, a njihove ekipe su na terenu tokom 24 sata.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu