Mirna novogodišnja noć u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Radomir Nikolić, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i član Gradskog veća Damjan Srejić, tradicionalno u novogodišnjoj noći obišli su dežurne službe u Gradu – Policijsku upravu, Vatrogasno spasilačku jedinicu i Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Tokom obilaska gradonačelnik Nikolić i njegovi saradnici dobili su informaciju da je stanje javnog reda i mira na zavidnom nivou, a da dežurne ekipe Hitne pomoći imaju uobičajen broj intervencija, bez težih slučajeva u novogodišnjoj noći.

I za pripadnike Vatrogasno spasilačke brigade novogodišnja noć bila je mirna. Prilikom susreta sa gradonačelnikom i njegovim saradncima u Vatrogasnom domu, dežurna ekipa treće smene izrazila je zahvalnost lokalnoj samoupravi za svaki vid pomoći. Četiri specijalna vatrogasna vozila koja su obezbeđena iz donacija i oprema za tim za spašavanje iz ruševina, povećavaju stepen bezbednosti pripadnika ove službe i svih građana Kragujevca, ali i Šumadije.

Do sada je jedinica imala 1238 intervencija, rečeno je tokom raporta, a najčešći uzrok požara je ljudski faktor, nehat i nepažnja. Ovo je godina u kojoj smo puno toga pružili, kada je reč o opretivnom radu ali i kroz preventivne akcije kao što su edukacija dece školskog uzrasta i pokazne vatrogasne vežbe, kažu vatrogasci.

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, u novogodišnjoj noći imale su posla, bilo je manjih povreda i poziva zbog alkoholisanih lica. Pomoć su tražili hronični i srčani bolesnici, a zabeležen je i nešto veći broj pedijatrijskih pregleda, rekla je Jelena Tijanić, specijalista urgentne medicine.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izrazio je zadovoljstvo radom dežurnih službi i rekao da će Grad nastaviti da pomaže u njihovom funkcionisanju, u skladu sa svojim mogućnostima.

Posetom zaposlenima u dežurnim službama koje rade 24 časa, čuvaju nas i brinu o našim životima, želimo da pokažemo u ime svih građana Kragujevca, poštovanje prema onome što rade, uz želju da im Nova 2019. godina bude bolja i mirnija nego sve prethodne, rekao je gradonačelnik Nikolić.

U novogodišnjoj noći održan je koncert na Trgu kod krsta, u organizaciji Doma omladine, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. Nastupili su bendovi “Ludak u razvoju”, “Čovek bez sluha” i “Kanda Kodža i Nebojša”.

Tačno u ponoć sa zgrade Gradske uprave priređen je tradicionalni vatromet.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu