Hitna pomoć, vatrogasci, policija, kulinari, taksisti aktivni tokom praznika - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Praznici su prilika da se ljudi koji rade dobro odmore i uživaju u čarima novogodišnje noći ili u tradicionalnim običajima za Božić. Ipak, mnogi su na svojim radnim mestima. Istraživali smo kako su organizovane službe i šta kažu zaposleni koji su rade i tokom praznika.

Pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade Kragujevac, Policijske uprave, Hitne medicinske pomoći, taksisti, dispečeri Javno komunalnih preduzeća, medicinsko osoblje, kulinari, na svojim radnim mestima su i u vreme praznika.

Svako od njih ima radni zadatak koji mora da obavi bez obzira na novogodišnje opuštanje.

Pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade dežuraju 24 sata dnevno kako bi intervenisali u slučaju poziva građana koji su u nevolji.

Tako je i sa zaposlenima u Službi hitne medicinske pomoći.

I u Policijskoj upravi Kragujevac zaposleni su na svojim radnim zadacima, na nogama tokom 24 sata. I kontrola saobraćaja je od posebnog značaja tokom novogodišnje noći.

Kako navode u Kragujevačkom porodilištu u 2018. godine bilo je preko 2000 porođaja, dok se u toku novogodišnje noći željno čeka rođenje prve bebe.

Ekipe su spremne, a kako bi atmosfera bila svečanija i veselija zaposleni su ukrasili hodnike novogodišnjom dekoracijom

Među radnim ljudima našeg grada su i taksisti. Jedan od njih se dosetio da putnike do odredišta prevozi u kostimu Deda mraza. Tako je kaže veselije.

Kulinari su takođe vrlo zauzeti tokom novogodišnje noći. Bogat meni je veoma važan u najveselijoj noći, a osim dobrog ukusa potrebno je primeniti i dosta veština oko dekoracije hrane.

Veliki broj Kragujevčana biće na svojim radnim mestima. Oni predstavljaju veliku vrednost svakog društva. Naši sugrađani nemaju razloga za brigu, jer u svakom trenutku mogu da računaju na njih.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu