KRAGUJEVAC - Dodeljeno 5 grantova vrednosti od 1,5 miliona dinara za povećanje zapošljivosti mladih - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - U prisustvu Stefana Nikezića, pomoćnika gradonačelnika za unapređenje položaja mladih, Marka Vujinovića, direktora Biznis inovacionog centra svečano su dodeljeni sertifikati i proglašeni dobitnici grantova u okviru projekta Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština.

Projektom Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština, Grad Kragujevac, Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj u saradnji sa Biznis inovacionim centrom aplicirao je kod Ministarstva omladine i sporta. Sa 84,6 bodova i 3 157 000,00 dinara, projekat je dobio najviša sredstva, podsetio je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Danas je dodeljeno 5 grantova u vrednosti od 1, 5 miliona dinara u okviru modula poslovnih simulacija, dok će početkom januara 2019. godine osmoro mladih ljudi započeti praksu kod društveno odgovornih kompanija u okviru modula prenosivih veština, istakao je Nikezić.

Obuke za učesnike projekta koji uključuje mlade starosti od 18 do 30 godina, održavale su se u prostorijama BIC-a i trajale su tri nedelje.

Za nama je desetogodišnje iskustvo u radu kao poslovnom inkubatoru i partneru u razvijanju poslovne ideje u okviru kog smo održali veliki broj kvalitetnih obuka za mlade što je rezultiralo otvaranjem novih preduzeća. Ovakav način i pristup rada kojima se teži unapređenju poslovnih veština mladih, obuke i poslovne simulacije, nisu ni prve ni poslednje ali su do sada najjbolje i najefektnije.

Izdvojile su se najbolje poslovne ideje, ali to ne bi trebalo da bude kraj za druge učesnike jer očekujem da se priključe nekim drugim projektima bilo da ih realizujemo partnerski sa lokalnom samoupravom, Univerzitetom ili samostalno ali uvek sa istom namerom da omogućimo više šanse za poslovni uspeh mladih Kragujevčana, rekao je Marko Vujinović, direktor Biznis inovacionog centra.

1grant.jpgDobitnici grantova su Ivan Milunović, Aleksandar Sekulić, Dušan Tošović, Milica Jovanović i Đorđe Tršić, a njihova obaveza do kraja godine, kada će biti prebačena sredstva, je da registruju svoja preduzeća i otvore poslovni račun, čime će biti zaokružen projekat dok će polaznici modula prenosivih veština početi sa praksom u januaru 2019. godine.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu