LOPATE U RUKE ILI KAZNE: Evo koliko će Kragujevčani plaćati za NEOČIŠĆEN TROTOAR - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Pošto je čišćenje snega i leda s trotoara, prilaznih puteva i staza ispred stambenih i poslovnih objekata po Odluci o uređenju Grada Kragujevca u nadležnosti njihovih vlasnika ili zakupaca, službenici komunalne policije apeluju na građane da poštuju obaveze, jer će u suprotnom morati da plate kaznu koja se kreće od 5 do 30 hiljada dinara.

Sneg, ledena kiša i niske temperature doneli su probleme vozačima, ali i pešacima. Kretanje je dodatno otežano ukoliko nisu očišćeni trotoari ispred lokala ili prilazi zgradama.

Komunalne policije upozoravaju građane i vlasnike lokala da je čišćenje prilaza njihova obaveza i da su za one koji to ne učine predviđene novčane kazne.

Ako u prizemlju stambene zgrade postoji poslovni prostor, pomenute obaveze odnose se i na vlasnika, zakupca ili njegovog drugog korisnika.

Po istoj odluci u slučaju poledice vlasnici ili zakupci su dužni i da prostor od kolovoza do objekta u kome se poslovni ili stambeni prostor nalazi posipaju odgovarajućim materijalom, kao i da uklanjaju sneg i led sa krova objekta, ako predstavljaju opasnost za prolaznike i sam objekat.

Kada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova zgrada, pravna lica, preduzetnici i fizička lica, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu