Za jedan od najznačajnih projekata za Kragujevac izdvojeno više od 7 miliona evra - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je zajedno sa državom u planske akte, projekte, saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu uložio je 870 miliona dinara za razvoj nove Industrijske zone Sobovica-Lužnice, na kojoj je smešten i Majnd park, za koji je grad opredelio više od 200 hektara zemljišta, 

Pored proizvodnih hala kompanije „Mind Real Estate“ i kooperanata površine više od 100 hiljada kvadrata, prvi put u jednoj radnoj zoni, planom detaljne regulacije, predviđen je i niz pratećih sadržaja za zaposlene, od vrtića, ambulante, preko trgovina, do hangara i interene pruge za testiranje železničkih vagona.

Napominjući da je reč o jednom od najznačajnijih projekata za Kragujevac u ovom trenutku, član Gradskog veća za inevesticije i upravljanje projektima, Minja Obradović je podsetila da će Kragujevac imati potpuno novi priverdni kompleks u tom delu grada.

To su, dodaje, prepoznali i država i lokalna samouprava, pa je u kratkom vremenskom periodu u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu uloženo 870 miliona dinara.

Pored toga, urađeno je skoro tri kilometra novih saobraćajnica sa propratnom infrastrukturom – kišnom i fekalnom kanalizacijom, a u toku su radovi na rekonstrukciji državnog puta ka Topoli, u dužini od oko 15 kilometara.

Inače, u aprilu ove godine položen je kamen temeljac za novu Industrijsku zonu Sobovica – Lužnice.

Ovde će biti i lociran prvi industrijski park u Šumadiji, u kome će, prema najavama, biti otvoreno nekoliko hiljada novih radnih mesta.

Već krajem godine očekuje se početak proizvodnje delova za nemačke vagone i tramvaje.

„Milanović inženjering“ preporučio se „Simens“-u kvaliteteom delova za šinska vozila. Saradnja je krunisana preuzimanjem vlasništva nad kompanijom.

Rezultat takvog poslovnog koraka „Simensa“-a je novoosnovana kompanija „Mind Real Estate“ koja je investitor i idejni tvorac Majnd parka.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu