NAJNOVIJA VEST: Štrajk taksista prekinut - iKragujevac


Vesti

Nakon informacije da je sastanak Radne grupe za sagledavanje stanja i predlaganje mera za unapređenje uslova za obavljanje taksi prevoza zakazan za četvrtak u 9,30 sati, taksisiti koji su se juče okupili na platou ispred Gradske uprave počeli su da se razilaze. Povod za protest je nepoštovanje Gradske odluke o taksi prevozu. Problem je što pojedina udruženja umesto baždarenog taksimetra koriste tablet čime automatski ukidaju startnu cenu.

Pored toga, i cena po pređenom kilometru niža je od propisane Gradskom odlukom iz 2015. godine. Pojedina udruženja angažuju i vozila bez TX oznake. Odluka, prema rečima Gorana Milenkovića jednog od vođe protesta, predviđa i sankcionisanje za te i druge prestupe kao što su linijske vožnje ili angažovanje neprijavljenih vozača, bez položenog ispita o poznavanju grada i propisa iz oblasti taksi prevoza.

Razumemo probleme taksista, rekao je u izjavi za sajt grada Vladimir Maksimović član Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj, ujedno i predsednik Radne grupe koju pored predstavnika grada, čine predstavnici državnih organa i predstavnici taksista.

Grad preduzima sve iz svoje nadležnosti, kazao je Maksimović i dodao da su duplirane inspekcijske kontrole koje su u nadležnosti grada. Formirana je i Radna grupa koja će se baviti unapređenjem usluga taksi prevoza. Prvi sastanak održan je krajem jula, a drugi je zakazan za četvrtak u 9,30 sati. Grad Kragujevac ima dobru saradnju sa državnim organima i pokušaćemo kroz sastanke Radne grupe da ukažemo na potrebu unapređenja kontrole koje nisu u našoj nadležnosti kao što je poreska policija, privredni kriminal, tržišna inspekcija i inspekcija rada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu