BRAVO: Medalje za kragujevačke kulinare na ‘’V internacionalnom takmičenju kulinara’’ (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Kragujevački kulinari osvojili su 5 zlatnih, 4 srebrne medalje i 4 bronzane medalje na kulinarskom takmičenju ‘’V internacionalno takmičenje kulinara’’ koji je održan u Nišu od 15.-18.06.2018 godine, pod pokroviteljstvomgrada Niša i GO Mediana. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca su činili potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i mentor Vladimir Arsenijević , Vladisav Milošević, kapiten tima Uglješa Stepanović, Milan Strevanović, Nemanja Milosavljević, Luka Pecelj i Aleksandar Biševac.

“Zadovoljni smo postignutim rezultatima, imajući u vidu da je bilo preko 350 takmičara iz preko 24 država sveta, poprilično loše uslove za takmičenje, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Deo tima je morao hitno da se vrati sa niškog takmičenja u Kragujevac kako bi održali demostraciju tajlandske i jamajčanske kuhinje pa ponovo da vrate u Niš da nastave takmičenje, i sasvim sam uveren da je na kraju umor savladao naše takmičare ‘’- kazao je Vujadinović ‘’.

Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari, međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje nisu ni ovog puta izostale. Očekuju nas velika takmičenja ove godine u Srbiji i inostranstvu, tako da nam je ovo takmičenje dobrodošlo I pružilo uvid u stvari koje još treba popraviti kako bi postigli izvanredne rezultate kao i do sada’’ - - izjavio je mentor i nastavnik kuvarstva Vladimir Arsenijević.

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz preko 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.
O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba, Saša Mišić (Paklena kuhinja) i master šefovima iz Izraela, Azerbejdžana, Italije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu