OBAVEŠTENJE GAS KRAGUJEVAC: Velike promene u javnom prevozu - iKragujevac


Vesti

Javni gradski prevoz u Kragujevcu od 1. jula korenito se menja i osavremenjuje. Prevoznici ubuduće moraju u svim autobusima da obezbede klima uređaj, slobodan WiFi, ugrađene brojače putnika kao i kamere.

Prvi korak ka unapređenju javnog prevoza je uređenje stajališta, kojih će u 2019. biti 100 novih. Kako će u 68 vozila zvučni i vizuelni displej najavljivati stanice, predstavnici Gradske agencije za saobraćaj održali su sastanak sapredstavnicima 20 mesnih zajednica, kako bi brojna stajališta koja nisu imala imena ili su bila neprikladna, dobila nove nazive.

Sa nastupajućim letnjim redom vožnje, od 1. jula u javnom gradskom prevozu dolaze brojne novine.

Prva i najznačajnija je da su kriterijumi koji prate raspisani tender za obavljanje usluge javnog gradskog prevoza u odnosu na dosadašnje veoma strogi. 

U Kragujevcu ima 812 autobuskih stajališta. Mnoga od njih nisu opremljena, pa se Gradska agencija za saobraćaj priprema za veliki projekat do kraja godine, obezbeđivanje 100 novih. Do tada, postojeća moraju da budu kako imenom tako izgledom usaglašena sa novim pravilima. Da bi putnici čuli do koje stanice je stigao autobus potrebno je obezbediti najpre imena stanica.

Zato je i održan sastanak sa predstavnicima 20 mesnih zajednica.

Jedan od neprimerenih manira građana i pokazatelj naših navika je da se neretko autobuska stajališta prelepljuju flajerima, a samo u našoj sredini red vožnje zaklanjaju umrlice i pokojnici čekaju autobuse. Upozoravamo građane da su podnete prekršajne prijave zbog lepljena plakata na autobuskim stajalištima. Novčane kazne su visoke i kažnjavaće se i ubuduće građani koji na stajalištima lepe plakate.Letnji red vožnje počinje od 1. jula. Od septembra se i realno očekuje daleko bolji, moderniji i funkcionalniji javni prevoz u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu