Održan HR meetup za IT kompanije iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Susretom sa predstavnicima IT kompanija u Hotelu Kragujevac, sajt Poslovi.infostud.com započeo je protekle nedelje seriju HR meetup-a na temu “Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate”, u cilju podrške stručnjacima za ljudske resurse u procesu zapošljavanja kvalitetnih IT kadrova.

Razvoj IT industrije i sve veća potreba za IT stručnjacima uticali su na formiranje specifičnog tržišta rada u ovoj oblasti, o čemu svedoči i ubrzan rast broja oglasa za IT pozicije, ali i broja registrovanih IT kandidata na sajtovima Poslovi.infostud.com i HelloWorld.rs. Pojava novih potreba u IT sektoru dovodi do promena u načinu komunikacije na relaciji poslodavac – zaposleni i podrazumeva prilagođavanje obe strane.

Isidora Maksimović, dugogodišnji prodajni savetnik za najvažnije IT klijente na sajtu Poslovi.infostud.com i Tamara Prodanović, urednik sadržaja sajta HelloWorld.rs, su predstavnicima kragujevačkih IT kompanija predstavile rezultate redovnih istraživanja koja se sprovode u organizaciji ovih sajtova. Tako su učesnici događaja mogli da saznaju šta je to što zaposleni hvale u IT kompanijama, a šta im zameraju, šta im je najvažnije pre konkurisanja, kolike plate očekuju i koje su im beneficije najbitnije.

Učesnicima su takođe predstavljeni konkretni saveti i iskustva iz oblasti employer brandinga, kao jednog od najboljih načina za IT kompanije da se izbore sa izazovima zapošljavanja kvalitetnog IT kadra i dobiju status poželjnog poslodavca. Naročito je istaknuta važnost paralelne primene internog i eksternog employer brandinga, a učesnicima su predstavljeni najvažniji oblici, kanali i alati za njegovu primenu, kao i najbolji primeri iz prakse.

U dinamičnoj diskusiji nakon predavanja, među izazovima sa kojima se suočavaju IT kompanije iz Kragujevca, istaknuti su nedostatak specijalizovanih IT sajmova zapošljavanja, kao i potreba boljeg prilagođavanja programa obrazovnih ustanova u Kragujevcu za potrebe IT tržišta.

Organizatori su istakli da je ovim događajem započet jedan sveobuhvatni projekat, te da ih kragujevačka publika može opet uskoro očekivati, budući da su pozitivan prijem i konstruktivna razmena mišljenja otvorili niz novih tema za razmatranje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu