“Žikina šarenica“ uživo iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Emitovanje emisije “Žikina šarenica“ Televizije Pink otpočelo je jutros u 8,30 sati iz otvorenog studija koji je postavljen na platou ispred zgrade Gradske uprave. Emisiju su otvorili gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić i glumac Zdravko Maletić u ulozi kneza Miloša. U tom trenutku, krenuo je defile fića koji je organizovalo Udruženje ljubitelja fića.

U okviru proslave Đurđevdana - Dana grada, u godini jubileja – 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije, osim o bogatoj prošlosti, industrijskoj tradiciji, bilo je reči i o planovima za budućnost. Gosti “Žikine šarenice“ bili su poznati kragujevački sportisti, umetnici, udruženja, institucije, ljudi sa neobičnim zanatima i hobijima: Milašin Maša Simić, direktor Festivala narodne muzike “Dragiša Nedović“ i prof.dr Dragan Bataveljić autor knjiga o Dragiši Nedoviću, Marko Grković, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Zorica Milošević, direktorka Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“, Vidosav Stevanović, književnik, Talal Elzik, konzul ambasade Palestine u penziji i osnivač društva srpsko-palestinskog prijateljstva u Kragujevcu, FK “Radnički“, Klub malog fudbala “Ekonomac“, Biljana Planić, dobitnica Đurđevdanske nagrade, maratonac Goran Nikolić, Klub američkog fudbala “Divlji veprovi“ i dr.

Događaj koji je bio organizovan u Svečanom salonu zgrade Grada, u 11 časova, imao je direktno uključenje u “Žikinu šarenicu“, a povod je obeležavanje 50. godišnjice pobratimstva Kragujevca i Sirena, u čiju čast su gradonačelnici Radomir Nikolić i Kristijan Dipi, potpisali Sporazum o nastavku saradnje.

Po završetku potpisivanja, neki od članova delegacija gradova pobratima su govorili o saradnji Kragujevca sa njihovim gradovima, oblastima u kojima sarađuju i svojim ličnim impresijama o gradu domaćinu i Šumadiji. Više nego bogat muzički deo programa ulepšali su “Kraguji“, Orkestar “Kragujevac koncert“, Renato Henc, KUD “Abrašević“, Radiša Urošević, Dejan Ćulum, Osvajači, Muzička škola “Dr Miloje Milojević“, hor mali Liceum, Kragujevačko pevačko društvo, Arhangeli i dr.

Naredna emisija “Žikine šarenice“ se emituje u nedelju, 6. maja u istom terminu, od 8,30 do 11,30 sati, na Trgu ispred Gimnazije, sa jednako bogatim ili još bogatijim programom i novim gostima. Inače ovo je prvo emitovanje “Žikine šarenice“ TV Pink koje se emituje u nekom gradu, van studija TV Pinka, a Kragujevac je odabran kao prvi grad kojim započinje turneja. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu