Kragujevačani briljirali u Puli - iKragujevac


Vesti

Kragujevački Akademski orkestar akordeonista koji predvodi renomirani profesor Predrag Kostović, osvojio je najveći broj bodova u svim kategorijama orkestara na prestižnom festivalu u Puli, i time pored pehara za prvo mesto i novčane nagrade, zasluženo je osvojio i kup Grada Pule.

Međunarodni žiri koji na ovom festivalu okuplja najbolje muzičke pedagoge iz cele Evrope ocenio je kragujevački orkestar najvišim ocenama i za visok interpretativni nivo.

U najstarijoj solo kategoriji koncertista, prvu nagradu odnela je Marija Turšijan u klasi profesora Vojina Vasovića, tako da su studenti kragujevačkog FILUM -a još jednom potvrdili da Kragujevac zaslužuje najviše mesto u svetu akordeonista.

Značajan je podatak i da je orkestar iz Novog Sada, koji je u nekoliko navrata bio pobednik Pulskog festivala, sišao lestvicu niže, zahvaljujući upravo maestralnom izvođenju dobro pripremljenog programa kragujevačkih akordeonista.

Nakon završnog koncerta i uručivanja nagrada, koje je sinoć upriličeno, kragujevački orkestar krenuo je na put, i njihov dolazak u Kragujevac očekuje se danas u nedelju u toku prepodnevnih sati. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu