JEFTINI STANOVI U KRAGUJEVCU: Cena kvadrata do 500 evra! - iKragujevac


Vesti

Zbog formiranja nove stambene zone za potrebe izgradnje jeftinih stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije i Bezbednosno-informativne agencije, usvojen je Plan detaljne regulacije "Denino brdo, potez između ulica Božidara Maslarića i Belodrimske" na današnjoj sednici Skupštine grada.

“Ovim usklađujemo našu plansku dokumentaciju sa projektom koji realizuje Vlada Republike Srbije, a reč je o izgradnji stanova za zaposlene u organima bezbednosti. Očekuje se veliki broj stanova izgrađenih u Kragujevcu. Za početak bi se krenulo sa 200 stanova, a verovatno će ukupno biti izgrađeno oko 1.200. Opredelili smo za te stanove imovinu koju grad ima na Deninom brdu”, izjavio je gradonačelnik Radomir Nikolić. 

“Infrastrukturna situacija u tom delu Deninog brda i naselja Uglješnica je veoma loša, jer nema adekvatne kišne kanalizacije i putne infrastrukture. Očekujemo da zahvaljujući ovom projektu lokalna samouprava i država učestvuju u izgradnji i infrastrukture za čitav ovaj deo grada. Mislim da je jako dobro ne samo za ljude koji će tamo kupiti stanove, po nekim benificiranim cenama, već i za kompletno stanovništvo u tom kraju, koje će dobiti potpuno novu infrastrukturu, uređene saobračajnice”, kaže Nikolić.

Gradonačelnik Kragujevca je najavio da je u planu da se u tom delu grada izgrade i objekti javne namene, kao što je obdanište i osnovna škola, ali da sve to zavisi od toga koliko će se razviti ovo naselje.

Podsetimo, ranije je najavljeno da će cena kvadrata stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije, Bezbednosno-informativne agencije na Deninom brdu biti oko 500 evra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu