Izabrani dobitnici javnih priznanja grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Odlukom odbornika Skupštine grada zvanje Zaslužni građanin grada Kragujevca, u Godini jubileja – 200 godina od proglašenja za prestonicu moderne Srbije, poneće Mirko Babić glumac iz Kragujevca i Talal Elzik počasni konzul ambasade Palestine u Srbiji.

Godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu za rezultate ostvarene u 2017. godini, odlukom odbornika Skupštine grada dobili su Biljana Planić vlasnica i direktorka turističke agencije “Atos plus“ za oblast privatnog preduzetništva i prof. dr Slobodan Milisavljević u oblasti medicine za ugradnju veštačkog rebra. U oblasti nauke dobitnici Godišnje nagrade su Prirodno – matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu za rangiranje između 400. i 500. mesta u oblasti matematike na prestižnu Šangajsku listu i Boriša Radovanović za delo koje je postalo dostupno javnosti prošle godine “Istorija Kragujevca od najstarijih vremena do 1944. godine“. Đurđevdansku nagradu u oblasti sporta, odlukom većine odbornika, dobio je Milutin Stefanović za postignute rezultate i osvojene medalje u disciplini vazdušna puška u zemlji i inostranstvu, a za oblast umetnosti Vidosav Stevanović za knjigu “Boja prolaznosti stvari – Dnevnik samoće 2007 – 2012“.

Za oblast humanitarnog rada biće uručene dve nagrade. Za iskazanu naročitu hrabrost, požrtvovanje i stručnost prilikom gašenja požara u Tehničko remontnom zavodu: Zoranu Kočoviću, Nenadu Miloševiću, Mirku Kitaniću, Milanu Mitroviću, Ivanu Glišoviću, Nebojši Petkoviću, Nenadu Milikiću, Mirku Vraniću, Ivanu Simoviću, Zoranu Lazoviću, Nebojši Simiću, Srđanu Tucakoviću i Bojanu Markoviću.

Dobitnici druge nagrade u oblasti humanitarnog rada su organizatori humanitarne akcije nezabeleženih razmera za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj: Snežana Lazarević, Boban Lazarević, Gordana Bigić, Katarina Milićević, Aleksandra Petrović, Predrag Petrović, Suzana Đorđević, Marija Milojević Lazarević, Dragan Timotijević, Dragan Prokić i Dejan Tršić.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada, na Đurđevdan, 6. maja. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu