DA NAM BUDE LEPŠE: Počelo prolećno sređivanje Kragujevca - iKragujevac


Vesti

U okviru prolećnog sređivanja grada ekipe JKP “Čistoća“ i “Zelenilo“ koriste lepo vreme i na terenu krpe udarne rupe, kose travu i sade cveće.

“Zelenilo“ kosi i uređuje zelene površine u Atinskoj ulici u naselju Aerodrom, u Ilindenskoj ulici u Bagremaru, u Velikom i Malom parku, na jezeru Bubanj a sređuje se i deo korita Lepenice. Ekipe su svakodnevno na terenu i da bi obavili sve planirane poslove iz “Zelenila“ poručuju da će raditi i tokom prvomajskih praznika.

Radnici JKP “Čistoća“ osvežavaju horizontalnu signalizaciju u ulicama Kralja Aleksandra I Karađorđevića i Nikole Pašića. Prioritet su zone osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova, gde je osvežena horizontalna i popravljena vertikalna saobraćajna signalizacija.

Farbaju se stubovi semafora u užem gradskom jezgru.

Prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, saniraju se udarne rupe u ulicama na teritoriji MZ Bresnica i vikend naselju u Resniku, gde se opsecaju i pripremaju površine za asfaltiranje i izradu bankina. Kamenim materijalom nasipaju se ulice u MZ Jovanovac. Obavljaju se pripremni radovi za izradu pristupne saobraćajnice kod OŠ “Živadinka Divac“ u Stanovu, a popravljaju se i behaton ploča ispred Prve kragujevačke gimnazije. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu