Deca sa Kosova u Kragujevcu na karnevalu - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ svake godine tokom Karnevala ugosti i veliki broj dece i karnevalskih grupa iz drugih gradova, a posebno se angažuje da dočeka decu sa Kosova. Ove godine to će biti deca iz Lapljeg sela i Lipljana iz okoline Gračanice.

Obzirom da je pred njima dug put i mnoštvo administrativnih procedura, oni dolaze dan ranije, 5. maja, prenoće pa učestvuju na karnevalu. Uz pomoć saradnika dobre volje i sponzora, GTO je i ove godine za pedesetak gostiju iz kosovskih enklava obezbedila, večeru, prenoćište i doručak, a nakon učešća na Karnevalu „Kragujevac, moj glavni grad“ deca će sa licenciranim vodičem obići Kragujevac i spomen park, a potom ručati sa ostalim gostima iz drugih gradova.

Kao i svake godine „Biblioteka kod Milutina“, obezbedila im je lanč-pakete za put, Tržni centar „Roda“, mališanima je obezbedio paketiće sa slatkišima, a seosko turističko domačinstvo „Kočin konak“ im je pripremio kolače za put.

Zahvaljujemo se svim našim saradnicima i nadamo se da će se sva deca obradovati i lepo provesti u našem gradu 6. maja, na Đurđevdan.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu