DODELA JAVNIH PRIZNANJA: Zakazana sednica Skupštine grada za 27. april - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, nakon konsultacija sa šefovima odoborničkih grupa, zakazao je 16. redovno zasedanje gradskog parlamenta za petak 27. april sa početkom u devet sati.

Najznačajnija tačka dnevnog reda svakako će biti odluka o dodeli javnih priznanja grada Kragujevca. U pitanju je Đurđevdanska nagrada kao najviše priznanje koje dodeljuje naš grad. Ove godine, rekao je Petrašinović, imali smo veliki broj predloženih kandidata za tu nagradu. Komisija koju je formirao gradonačelnik, kao i skupštinski odbor koji se bavi dodelom priznanja i nagrada imao je pune ruke posla. Stiglo je oko 40 - tak prijava, dosta kandidata iz različitih oblasti i mislim da je komisija na najkvalitetniji način odradila svoj posao, istakao je Miroslav Petrašinović. Utvrđena je lista predloga odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade, tako da će odbornici Skupštine grada imati prilike da se kroz prvu tačku dnevnog reda bave ovom temom i daju svoju ocenu da li svi ti kandidati treba i da ponesu ta priznanja. Verujem da će svi predlozi biti podržani od strane naših odbornika u Skupštini grada i poneti laskavu Đurđevdansku nagradu koju grad Kragujevac dodeljuje, naročito u Godini jubileja, u kojoj obeležavamo 200 godina od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije.

Među ostalim tačkama dnevnog reda, predsednik Skupštine grada je izdvojio urbanističke planove, od kojih je deo stigao kroz osnovni materijal, a tri plana detaljne regulacije očekujemo kroz dopunu.

Pred odbornicima će se naći i izveštaji o poslovanju zdravstvenih ustanova i javno komunalnih preduzeća. Tu će se naći i izveštaji o radu i poslovanju ustanova kulture, zatim predlog Operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, predlog odluke o podizanju spomenika Dragiši Nedoviću i ostale tačke koje su nam stigle od strane Gradskog veća kao ovlašćenog predlagača za ovu sednicu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu