Predškolska ustanova "Nada Naumović" obeležila SEDAM DECENIJA - iKragujevac


Vesti

Svečanom akademijom “Nasloni moje vreme na svoje, tako će večnost duže trajati“ održanom u Pozorištu za decu, Predškolska ustanova “Nada Naumović“ obeležila je sedamdeset godina postojanja. 

Od 1948. godine kada je sa svega nekoliko grupa sa radom počelo obdanište u Kragujevcu, prva Predškolska ustanova izrasla je u vaspitno – obrazovnu ustanovu koja je u svom sastavu imala 15 vrtića. Na takvim temeljima, radi lakše organizacije rada, 2014. godine osnovana je ustanova “Đurđevdan“ koja je objedinila rad sedam obdaništa dok u okviru “Nade Naumović“ sada radi devet vrtića.

Za grad Kragujevac ova godina je godina jubileja. Pred nama je veliki i značajan jubilej obeležavanja dva veka od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne srpske države, a danas obeležavamo sedam decenija postojanja Predškolske ustanove “Nada Naumović“. Na jedan veoma posvećen način, sa puno topline, ljubavi i razumevanja, ova ustanova odnegovala je generacije naših najmlađih sugrađana koji su postali profesori, lekari, neki se bave politikom a svaki je iz njihovih redova stekao prva znanja i pravila lepog ponašanja. To je ono što je najvrednije i što je izdvaja od svih ostalih obrazovnih ustanova, rekao je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović.

Predstavnike grada, partnerskih ustanova, predškolskih ustanova iz grada i regiona, osnovnih i srednjih škola, članove upravnih odbora, roditelje i prijatelje ove ustanove pozdravio je i rukovodilac Školske uprave Goran Joksimović koji je podsetio da se ovom jubileju podjednako raduju i svi zaposleni u ustanovi “Đurđevdan“ i izrazio želju da i u budućnosti svojim radom i uspesima budu uzor svim drugim ustanovama koje se bave vaspitavanjem i obrazovanjem najmlađih.

Govoreći o budućim planovima ustanove, direktorka Milka Simić je podsetila da je u planu novi konkurs za prijem dece, pripreme za kraj i početak nove godine, rekonstrukcija centralne kuhinje i vrtića Bambi, kreiranje novih programa koji će imati za cilj veći obuhvat dece te se sedamdeset godina iz tog ugla ne čini tako mnogo.

Sedamdeset godina je značajan jubilej za našu ustanovu koja je svoj rad počela sa nekoliko grupa, a danas smo velika porodica koju čine dve i po hiljade mališana smeštenih u devet vrtića. Tokom sedam decenija postojanja mnogi uspesi mogu da se nabroje, naročito za nas, koji svoje profesionalne uspehe merimo uspesima dece. Ove godine potvrđuju ozbiljnost, odgovornost, doslednost i kvalitet u radu. Namera nam je da, i u budućnosti ostanemo otvorenog srca za decu našeg grada, kaže direktorka predškolske ustanove Milka Simić.

Jubilej sedam decenija postojanja ova ustanova obeležila je nizom aktivnosti, radionicama, izložbom fotografija “Vremeplov“ u vrtićima Crvenkapa, Lane i Sunce a nastaviće Festivalčićem, revijom dečijih dramskih igara koji će se u Pozorištu za decu održati od 23. do 26. aprila.   

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu