OBELEŽAVANJE DANA GRADA: Kragujevac će biti RASPEVAN! - iKragujevac


Vesti

Nizom raznovrsnih manifestacija, Kragujevac će po tradiciji obeležiti Đurđevdan – Dan grada. To je izuzetno značajan datum u istoriji ovog grada.

Program će biti koncipiran tako da za svakog ima ponešto. Povodom Dana grada i velikog jubileja 200 godina od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije, lokalna samouprava i GTO organizuju Karnevalski defile čiji je slogan “Kragujevac – moj glavni grad”. Karneval će biti organizovan u nedelju 6. maja u 11 časova i kretaće se od ulice Kragujevačkog oktobra, ulicom Aleksandra I Karađorđevića, te 27. marta do Bezistana, odakle će dečja povorka krenuti ka bini na kojoj će biti izveden prigodan program i izabrane najlepše karnevalske maske.

Pored tradicionalnog karnevala, biće organizovan koncert od 21h na Trgu kod Krsta. Tada će, kako se nezvanično saznaje, nastupiti kragujevački bendovi Osvajači, Debela Nensi, Agata, Istok iza, Propaganda 117, KBO i ČBS. Na veliku radost naših sugrađana, očekuje nas i koncert Jelene Tomašević, koja će na Trgu kod Krsta otpevati svoje najveće hitove. 

Ovaj događaj koji organizuju lokalna samouprava i Muzički centar će biti zatvoren vatrometom.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu