Poslovni forum o saradnji privrednika Šumadije i Izraela - iKragujevac


Vesti

U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac, danas je održan Poslovni forum izraelskih privrednika i privrednika iz Šumadije kome je prisustvovala i Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji. Saradnja je najpre moguća u oblasti poljoprivrede, turizma i tretmana otpadnih voda.

Trgovina između naše dve zemlje je dobra ali daleko od njenih potencijala, i ono što je zanimljivo je da je pre dve godine uveden direktni let između Srbije i Izraela i to je veliki potencijal za razvoj turizma. Izraelski turisti žele da dođu u Srbiju ali je potrebno da se pronađe još neki načini da se oni privuku i da se zemlja Srbija njima predstavi kao potencijalno turističko tržište, tako da je to svakako jedan pravac razvoja, ekonomska razmena i trgovina je drugi, i inovacije su treći pravac razvoja odnosa između naše dve zemlje – rekla je Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela.
Rast broja izraelskih turista, u poslednje dve godine u Srbiji porastao je za 170%.

Prema rečima Predraga Lučića, direktora Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja, ovo je prvi put da jedna izraelska privredna delegacija posećuje Regionalnu privrednu komoru. Na ovom forumu, sa predstavnicima Ambasade Izraela razgovaraće se i o utvrđivanju održive platforme koja će inicirati i razvijati poslovne mogućnosti između privrede regiona Šumadije i Pomoravlja i privrede grada Kragujevca i određenog regiona u oblasti Izraela.

Ovo je prvi put da je jedna izraelska privredna delegacija u Regionalnoj privrednoj komori i da imamo izražen interes za uspostavljanje poslovne saradnje sa privredom Šumadije i Pomoravlja i privredom grada Kragujevca. Nama je pre svega cilj da utvrdimo koja su to polja poslovne saradnje za kojom ovde postoji interes, i sa nama su danas kompanije koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovne saradnje u oblasti poljoprivrede, turizma i tretmana otpadnih voda – istakao je Lučić.

Poslovni forumu su prisustvovali i predstavnici grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu