Potpisan protokol o saradnji grada i PMF-a - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac i Prirodno matematički fakultet potpisali su protokol o saradnji. Tim činom stvorene su mogućnosti za organizovanje pripremne nastave za učenike završnog razreda osnovne škole iz matematike, fizike, hemije i biologije.

Protokol su potpisali Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi i dr Srećko Trifunović, dekan PMF-a.

Govoreći o potpisivanju protokola o saradnji Stefan Nikezić je rekao da je to dokument koji nije značajan samo za lokalnu samoupravu i fakultet već za čitavu zajednicu i istakao da je grad otvoren za saradnju sa obrazovnim institucijama koje su na neki način odgovorne za intelektualni razvoj jedne zajednice.

“Svaka odgovorna lokalna samouprava trebalo bi da ima dobru saradnju sa Univerzitetom i fakultetima. Grad Kragujevac do sada može da se pohvali izuzetno dobrom saradnjom sa Ekonomskim fakultetom i FILUM-om a evo od danas nadamo se i kvalitetnoj saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom”, rekao je Nikezić i najavio da je pored pripreme učenika za malu maturu u narednom periodu u planu zajedničko apliciranje grada i fakulteta za unapređenje botaničke bašte u Kragujevcu.

Protokol o saradnji potpisuje se na inicijativu lokalne samouprave a inicijalna ideja bila je priprema učenika završnog razreda osnovne škole za pripremu i polaganje male mature.

“Potpisivanjem Protokola o saradnji otvaraju se mogućnosti i stvaraju osnove za zajedničku organizaciju i realizaciju različitih projekata i programa, a za početak pred nama je zajednička organizacija pripremne nastave za učenike završnog razreda osnovne škole iz matematike, fizike, hemije i biologije”, rekao je dekan PMF-a Trifunović i ideju ocenio kao izuzetno dobru jer na neki način predstavlja i praksu za studente ovog fakulteta.

Pripremna nastava za polaganje male mature biće realizovana u saradnji sa PMF-om i FILUM-om. Do sada se prijavilo oko 70 učenika, a nastava za matematiku, fiziku, hemiju i biologiju održavaće se u učionicama PMF-a dok će za srpski jezik biti u prostorijama Kancelarije za mlade tokom aprila i maja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu