IN MEMORIAM: Preminula profesorka Ekonomskog fakulteta - iKragujevac


Vesti

U utorak, 3. aprila 2018. godine, preminula je prof. dr Gordana Mitić, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u penziji.

Prof. dr Gordana Mitić je rođena je 03.07.1950. u Kruševcu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Kragujevcu.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1974. godine, magistrirala na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu 1981. godine iz oblasti socijalne ekologije, a doktorirala 1991. godine takođe na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, sa temom "Socio-ekonomski aspekti kvaliteta životne sredine u savremenom društvu".

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu radila je od 1982. do 2013. godine, kada je otišla u penziju. Profesorka Mitić, tokom svoje nastavno-naučne karijere bila je angažovana na nastavnim predmetima Sociologija i Ekološki menadžment.

Svojim radom prof. dr Gordana Mitić dala je značajan doprinos razvoju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, na čemu su joj brojne generacije studenata i zaposlenih na Fakultetu večno zahvalni.

Komemorativni skup, povodom smrti prof. dr Gordane Mitić, biće održan u sredu, 4. aprila 2018. godine sa početkom u 18 časova na Ekonomskom fakultetu u Svečanoj sali, a sahrana u četvrtak, 5. aprila 2018. godine, u 12 časova na gradskom groblju "Bozman".
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu