Mesne zajednice u Kragujevcu dobiće svoje LIČNE KARTE?! EVO ŠTA TO ZNAČI! - iKragujevac


Vesti

Sve mesne zajednice na teritoriji Grada Kragujevca dobiće svoje lične karte. To je dokument koji podrazumeva kompletnu sliku i situaciju na terenu od komunalne infrastrukture do objekata koje jedna mesna zajednica mora da ima. U saradnji sa savetima građana mesnih zajednica radi se na izradi Strategije održivog razvoja Grada Kragujevca za period 2018 – 2028. i u okviru tog dokumenta izrade ličnih karata mesnih zajednica.

U većini mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca, prema rečima Vitomira Nedeljkovića člana Gradskog veća za lokalnu samoupravu, problemi su infrastrukturne prirode. Saveti građana mesnih zajednica u komunikaciji su sa nadležnim organima Skupštine grada i svakodnevno se podnose zahtevi za različite intervencije i probleme koji građani imaju, od iznošenja smeća do javne rasvete. Od 78 mesnih zajednica, koliko ima na teritoriji grada Kragujevca, nešto manje od polovine pripadaju gradskom i prigradskom jezgru a ostale su na području sela i najveći broj dopisa odnosi se na saobraćajnice, kaže resorni član Gradskog veća.

U toku prethodne godine Grad Kragujevac je za održavanje javnih puteva uložio 200 miliona dinara. U saradnji sa savetima mesnih zajednica utvrđuju se prioriteti pa tako najveći prioritet imaju ulice kojima saobraćaju autobusi javnog gradskog prevoza, zatim putevi koji vode do objekata javne namene domova zdravlja, ambulanata, škola, obdaništa, a tek onda se ulazi u naselja i u zavisnosti od situacije na terenu radi se sanacija puteva ili nasipanje ulica, objasnio je Vitomir Nedeljković član GV i dodao da je i ove godine budžetom predviđeno 200 miliona dinara za iste namene.

U građevinskoj sezoni dnevno se za saniranje i krpljenje udarnih rupa utroši od 30 do 40 tona asfalta.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu