Srećnim dobitnicima prvog kola nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" danas je u Kragujevcu svečano uručeno 12 automobila marke "fijat 500 L pop star". - iKragujevac


Vesti

Ključeve im je uručio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je, nakon potpisivanja ugovora o primopredaji vozila, čestitao dobitnicima i poručio da će Vlada nastaviti sa ovom akcijom kako bi suzbila rad na crno.

“Svaki dinar koji bude ušteđen i koji uđe u budžet znači bolji život svih naših građana, a ovo je njabolji način kako medijski možemo da pokažemo građanima da to što radimo ima neku korist”, izjavio je Đorđević, i dodao da će akcija biti nastavljena.

U borbi protiv sive ekonomije, jedna od mera je, kako kaže, i medijska kampanja, odnosno edukacija naših gađana kako bi videli kako i na koji način oni imaju korist od svega toga.

“Naravno sve što ubire država od poreza i ide za dobrobit građana, a jedan od načina da se oseti dobrobit jesu i ovako neke akcije”, naglasio je on.

Cilj države je da kod građana stvori svest da država radi za njih, i da pokaže da svi oni koji kradu ne kradu samo od države već i od samih građana.

“U budućnosti ćemo više raditi na tome da bude transparentniji utrošak sredstava koja se prikupljaju od poreza i da ljudi vide kolika je zapravo korist i koliko se gubi”, poručio je Đorđević.

PROČITAJTE I: “UZMI RAČUN I POBEDI”: Izvučeni dobitnici 12 "fijata 500 L" i stana u Beogradu

Ministar je svim damama čestitao 8. mart, Međunarodni dan žena, navodeći da je među dobitnicima automobila i sedam dama, kojima je, kako kaže, ovo najlepši poklon na današnji dan.

Među dobitnicima je i Slađan Arsić iz Pančeva, koji je, kaže, poslao sa suprugom tri koverte, od kojih je jedna bila na njegovo ime i upravo je ta bila dobitna.

“Do sada smo imali jedan automobil 2001. godište, a od sada će i supruga moći da vozi”, izjavio je Arsić.

Penzionerka Loza Mitov kaže je jako obradovao poklon i da će automobil voziti njen sin, dok je Ana Manasić iz Leskovca rekla da je poslala tri koverte, i da joj je pink koverta donela sreću.

Novi vlasnici “fijata 500 L” odvezli su svoje automobile u Beleš (Dimitrovgrad), Kljajićevo, Zrenjanin, Beograd, Obrovac, Loznicu, Novi Sad, Grocku, Pančevo i Leskovac.

Među ostalim dobitnicima automobila "fijat 500 L pop star" su Mile Momčilović, Dragica Duka, Olgica Stanković, Branko Vujaković, Jovan Živković, Silvia Lukša, Dragana Branković, Živko Radojičić i Radojka Novaković.

U prvom izvlačenju, 3. marta, izvučeni su dobitnici 33 nagrade, među kojima su stan u naselju Braće Jerković u Beogradu, 12 automobila "fijat 500 L" i 20 robnih vaučera.

Koverte koje nisu izvučene u prvom kolu ili koje su stigle posle 2. marta, učestvuju u narednim izvlačenjima kojih će biti još sedam, a sledeće izvlačenje nagrada, kako je najavljeno, biće održano u subotu, 10. marta.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" organizuje se u okviru akcije Vlade Srbije "Godina borbe protiv sive ekonomije".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu