Kragujevac: Priprema dokumentacije za prečišćavanje otpadnih voda - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće Kragujevca na sednici održanoj u ponedeljak (26. februara 2018. godine) dalo je saglasnost na zaključenje Memoranduma o razumevanju o Studiji izvodljivosti za Projekat prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda između Grada Kragujevca, Ministarstva zaštite životne sredine i Konzorcijuma Brooks Hannas & Partners.

Kako prenosi sajt Grada Kragujevca, izradu Studije izvodljivosti za taj projekat finansira Švedska, kroz Program podrške razvoju infrastukture životne sredine.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda širom zemlja obaveza je Srbije na putu ka članstvu u EU, a tretman otpadnih voda smatra se jednim od najvažnijih komunalnih problema u regionu Zapadnog Balkana.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost Gradskoj upravi za komunalne I inspekcijske poslove na zaključenje ugovora o poveravanju na čuvanje privremeno oduzetih vozila u inspekcijskom nadzoru taksi vozila sa JKP “Parking servis” do pravosnažnog okončanja prekršajnog, odnosno postupka za privredne prestupe. Troškovi čuvanja vozila obračunavaće se prema broju kalendarskih dana, koliko je vozilo bilo na čuvanju i Cenovniku usluga “Parking servisa”. U slučaju da vlasnik vozila ili lice od koga je vozilo oduzeto ne plati troškove čuvanja, “Parking servis” će u skladu sa Zakonom naplatu izvršiti prinudnim putem.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Ugovora o sufinansiranju bolje kadrovske obezbeđenosti Zavoda za stomatologiju u tekućoj godini, angažovanjem osam lica u stomatološkim ambulantama Aerodrom, Bresnica, Stragari, Stanovo.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu