ZIMSKA IDILA: Kragujevac se probudio pod snegom - iKragujevac


Vesti

Građane Kragujevca jutros su pahulje ispratile na posao.

Dugo najavljivani hladan talas stigao je juče u Srbiju. Juče se temperatura spustila ispod nule, a od noćas širom Srbije veje sneg. Sneg je počeo da pada i u Kragujevcu.

Na trotoarima prekrivenim snegom mogli ste da vidite otiske stopala samo onih najvrednijih koji su čak i pre 6 sati krenuli na posao. Vredne su bile i ekipe Zimske službe koje su se pobrinule da sve saobraćajnice prvog prioriteta u gradu budu prohodne za saobraćaj. Putevi drugog prioriteta biće očišćeni nakon prestanka padavina.

Na raspolaganju je devet ekipa, a zbog niskih temperatura i obimnih padavina u radu su i dva vozila za tečno posipanje ulica.

Ekipe Zimske službe su tokom prošle noći za raščišćavanje prioritetnih ulica utrošile po 200 toa soli i rizle, kao i 2.000 litara kalcijum-hlorida. Na zalihama trenutno ima po 400 tona soli i rizle i 3.000 litara kalcijum-hlorida, a to je dovoljno za održavanje ulica do kraja nedelje. Narednih dana “Čistoća” će kontaktirati sa dobavljačima i nabaviti nove količine agregata.  

Ljubitelji snega uživali su u sitnim pahuljama koje, sudeći prema najavama meteorologa, neće prestati da padaju ni narednih nekoliko dana.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu