309 MILIONA EVRA: Privreda Šumadijskog upravnog okruga ostvarila najveći spoljno-trgovinski suficit u Srbiji - iKragujevac


Vesti

U utorak, 20. februara 2018. godine, Privredna komora Srbije- Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga je organizovala skup povodom 195 godina poslovnog udruživanja u Srbiji. 

Naredba Kneza Miloša o ustanovljenju esnafa u Kragujevcu iz 1823. godine, predstavlja početak organizovanja i uređenja rada poslovnih asocijacija i privrednog okruženja u Srbiji. Ovom prilikom se okupio veliki broj privrednika i predstavnika lokalnih samouprava, institucija i organizacija sa teritorije Šumadije i Pomoravlja.

Kako je naglasio u svom obraćanju, direktor Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predrag Lučić, privreda Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga je, regionalno posmatrano, u 2017. godini ostvarila najveći spoljno- trgovinski suficit u Srbiji, u iznosu od 309 miliona evra. Ukupan iznos spoljnotrgovinske razmene u 2017. godini iznosio je više od 3 milijarde evra.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu