Počela sa radom prva internet suvenirnica Gradske turističke organizacije "Kragujevac" - iKragujevac


Vesti

Prva internet suvenirnica Gradske turističke organizacije “Kragujevac“, danas je zvanično otpočela sa radom. Početak rada suvenirnice svečano je obeležen u prostorijama Turističkog informativnog centra. Veliki izbor suvenira, jednog od najstarijih Turističkih info centara u Srbiji, na ovaj način će postati dostupan svima onima koji nisu u prilici da dođu u TIC ili prilikom poslednje posete Kragujevcu nisu stigli da kupe suvenir.

“On-line“ suvenirnica se nalazi na internet adresi www.suvenirnica.rs. Tekstil, posuđe, štampani materijal, magneti i privesci, figure, crkveni program, umetničke slike i ostalo su kategorije unutar kojih mogu da se izaberu različite podkategorije suvenira Kragujevca i Srbije. U opisu je prikazana cena, dimenzije, materijal od kog je napravljen i druge karakterstike svakog pojedinačnog suvenira. Proces kupovine je jednostavan. Na sajtu ima oko 450 različitih artikala, a ponuda suvenira će se svakodnevno proširivati.

Prema rečima direktorke Snežane Milisavljević, Gradska turistička organizacija “Kragujevac“ je prva turistička organizacija u Srbiji koja pokreće “on-line“ prodaju suvenira u cilju modernizacije poslovanja Turističkog info centra.

Mi smo 2015. godine kada je TIC napunio tri decenije rada odlučili da ga najpre sredimo, adaptiramo, uredimo, obezbedimo dobre uslove za rad i da to postane jedan reprezentativni objekat u gradu, imajući u vidu da sve više turista dolazi u naš grad. Sa druge strane, obogatili smo našu suvenirsku ponudu, pa tako imamo negde oko 4000 različitih suvenira u našem Info centru. Prateći savremene vidove poslovanja i interesovanja ljudi iz celog sveta, želeli smo da im omogućimo da na brz i jednostavan način mogu da kupuju suvenire preko interneta. Tako smo došli na ideju da otvorimo “on line“ suvenirnicu, prvu među turističkim organizacijama u našoj zemlji – kaže Snežana Milisavljević, direktorka GTO “Kragujevac“.

Najprodavaniji suvenir, već godinama unazad u Gradskoj turističkoj organizaciji “Kragujevac“ je fića. Kupuju se najčešće i upotrebni predmeti sa motivima Kragujevca, magneti i šolje, ali i umetničke slike, narodna nošnja. Internet suvenirnica će u početku poslovati samo na teritoriji Srbije, dok se ne iznađe odgovarajući model poslovanja sa inostranstvom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu